Werk   >  
Wonen boven een BB bunker
Wonen boven een BB bunker
Vrijstaande Woning op een Oude Bunker.
Deze volledig zelfstandig functionerende woning staat bovenop een oude BB-bunker, waardoor het vrij komt te staan op een bosperceel. Het ontwerp is alzijdig en heeft een patio als het hart van het geheel, die zorgt voor een gevoel van beschutting en vrijheid. In de patio kan al snel genoten worden van buiten en het biedt een fijne, ingetogen buitenplek.

De vijf zijden van de woning hebben elk een eigen functie. De ingang ligt bij de entree van het perceel, de woonkamer ligt gunstig op het zuiden, en de slaapkamers zijn gericht op het westen. Werkruimtes en andere activiteiten zijn georiënteerd op het noorden en oosten. Zo past het natuurlijke licht perfect bij de verschillende functies van de woning.

Het ontwerpconcept is geïnspireerd op de vorm van een pentagoon, vergelijkbaar met de bloem van een geelhartje, een typische kleine bloem uit de regio. Deze vijfhoekige vorm maakt het geheel helder en overzichtelijk, zonder symmetrisch te zijn. In 2024 zal deze unieke woning worden gerealiseerd.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe een ontwerp alleen mogelijk is door samenwerking. Bij Werkplaats van Vliet komen wij samen met de opdrachtgevers tot een prachtig eindresultaat. 

Via onderstaande link is het bouwproces te volgen.
https://bunkergrotebeer.com/

HOSTING DOOR GREENHOST
WEBDESIGN DOOR NODEY