Werk   >  
Oss 4 van kleine naar ruim
Oss 4 van kleine naar ruim
Renovatie en Transformatie van Iconisch Huisje aan de Ossendamweg, Soest.

Het huisje van Gijs, een bekend pand aan de Ossendamweg in Soest Zuid, vormt een herkenbaar beeld voor iedereen in de regio. Gelegen op een kruispunt van verschillende verkeersstromen - voetgangers, fietsers, bussen, treinen en auto's van allerlei soorten en maten - was het voorheen de thuisbasis van een gezin van 8 personen. Hoe transformeer je dit tot een duurzame, rustige gezinswoning?

Samen met de opdrachtgevers hebben we een ingrijpende renovatie uitgevoerd, waarbij aan de achterzijde een opbouw is geplaatst die doet denken aan een kleine boerderij met een stal erachter. Hiermee hebben we het karakteristieke voorhuis behouden en tegelijkertijd de ruimte uitgebreid in de schuur. De woonkamer is verplaatst naar de tuinzijde, waardoor een rustige en sfeervolle verblijfsplek is gecreƫerd. De voormalige Franse siertuin is omgetoverd tot een weelderige groene oase, waar het heerlijk vertoeven is.

Hoewel het even tijd kostte om de welstand mee te krijgen, is het resultaat een prachtige toevoeging aan de prominente plek in Soest, met de handtekening van Werkplaats van Vliet duidelijk zichtbaar. We willen graag de aandacht vestigen op het verticale raam in de slaapkamer, dat een prachtig uitzicht biedt bij het ontwaken.

Kortom, een geslaagd project dat met een eenvoudig budget tot stand is gekomen. Er is altijd een oplossing te ontwerpen die past bij de wensen en mogelijkheden van onze opdrachtgevers.

Als architectenbureau genieten we van de uitdaging om complexe opgaven om te zetten in goed maakbare plannen. Architectuur in een notendop gaat voor ons over het vinden van creatieve oplossingen voor uitdagende problemen, waarbij we streven naar een perfecte balans tussen functionaliteit, esthetiek en haalbaarheid. Deze projectaanpak illustreert onze toewijding aan vakmanschap en innovatie.
HOSTING DOOR GREENHOST
WEBDESIGN DOOR NODEY